Download onze SEO Checklist

En bereken zelf de score van jouw website

Download gratis onze checklist om je website SEO-matig mee te beoordelen. We zien het als een basis leidraad om te evalueren hoe goed of slecht het gesteld is met o.a. on-site factoren, technische vereisten en gebruiksvriendelijkheid. Zodra je alle factoren voor jezelf beoordeeld hebt, krijg je een samenvattende score van 1 tot 5.

 

Wat mag je verwachten van deze SEO Checklist?

Handig overzicht van de voornaamste SEO ranking factoren

Toelichting over het belang van elke factor, in simpele taal

Excel-bestand omzetbaar naar proper PDF-bestand

Vertaalt je SEO naar een concreet cijfer

Een scoreveld van 1 tot 5 sterren per SEO-factor

SEO Checklist - The Online Nut Company

SEO-check met concrete actiepunten door ons laten uitvoeren?

Ontdek onze Eerste Hulp Bij Online Marketing Formules

SEO Checklist downloaden

Extra copy over ebook

Extra subtitel over ebook

Denk user centric

Een website is zo’n product dat we waarde willen geven voor de gebruiker. Hier richten we ons op het creëren van een heldere user interface of UI. UI is onderdeel van UX. Duidelijke user interfaces (vb. websites) produceer je door user centric te denken. Hoe kan ik deze zonder nadenken snel wegwijs maken?

Don’t make the user think

Regel 1 in UX design is “Don’t make the user think”. Mensen willen slechts een beperkt gedeelte van hun breins werkgeheugen gebruiken voor het interpreteren van jouw website. Zorg er voor dat deze helder is op zich en intuïtief is in gebruik. Een dronken persoon moet bij wijze van spreken je website probleemloos kunnen hanteren.

Juiste woordgebruik

Focus op duidelijkheid. Gebruik de woorden die jouw gebruiker hanteert in plaats van fancy benamingen die het navigeren bemoeilijken. Zorg ervoor dat mensen zich in je website herkennen.

Heldere structuur

Werk een logische websitestructuur uit die steek houdt voor je gebruiker en Google. Geef tevens aan waar een gebruiker zich in de hiërarchie van de website bevindt.

Consistentie

Wees consistent in stijl en gebruikselementen (hoofdingen, kleuren, processen, iconen,…). Hanteer bijvoorbeeld eenzelfde kleur voor klikbare elementen zodat mensen weten waar interactie mogelijk is