Retail Marketing Benchmark Rapport

Benchmarkanalyse van de Belgische retail

Wij, The Online Nut Company deden een analyse van de Belgische retail. Download ons rapport en kom te weten hoe het gesteld is met de online marketingactiviteiten van de retailers met fysieke winkel in België. Vraag tegelijk de score van jouw bedrijf en ontdek waar jij staat ten opzichte van je concullega’s. Leg snel werkpunten en opportuniteiten bloot op het vlak van social media, SEO, Google Mijn Bedrijf en website (UX).

Vraag gratis de TONC Retail Marketing Score aan van je eigen retailbedrijf

Ontdek de marketinggebieden waar voor jou nog ruimte voor verbetering is

Benchmarkanalyse o.b.v. social media, SEO, Google My Business en website

Een eerste stap naar een betere vindbaarheid

 

Retail Marketing Benchmark Rapport

Download ons Benchmark Rapport

En vraag gratis de score van jouw bedrijf

Extra copy over ebook

Extra subtitel over ebook

Denk user centric

Een website is zo’n product dat we waarde willen geven voor de gebruiker. Hier richten we ons op het creëren van een heldere user interface of UI. UI is onderdeel van UX. Duidelijke user interfaces (vb. websites) produceer je door user centric te denken. Hoe kan ik deze zonder nadenken snel wegwijs maken?

Don’t make the user think

Regel 1 in UX design is “Don’t make the user think”. Mensen willen slechts een beperkt gedeelte van hun breins werkgeheugen gebruiken voor het interpreteren van jouw website. Zorg er voor dat deze helder is op zich en intuïtief is in gebruik. Een dronken persoon moet bij wijze van spreken je website probleemloos kunnen hanteren.

Juiste woordgebruik

Focus op duidelijkheid. Gebruik de woorden die jouw gebruiker hanteert in plaats van fancy benamingen die het navigeren bemoeilijken. Zorg ervoor dat mensen zich in je website herkennen.

Heldere structuur

Werk een logische websitestructuur uit die steek houdt voor je gebruiker en Google. Geef tevens aan waar een gebruiker zich in de hiërarchie van de website bevindt.

Consistentie

Wees consistent in stijl en gebruikselementen (hoofdingen, kleuren, processen, iconen,…). Hanteer bijvoorbeeld eenzelfde kleur voor klikbare elementen zodat mensen weten waar interactie mogelijk is