Ambo

Meer info
1

De uitdaging

Het bedrijf Ambo uit Lier begon in een ver verleden als speeltuigenbouwer. Sinds 2006 legt het bedrijf zich toe op de ontwikkeling en plaatsing van houten bijgebouwen.  

 Alle medewerkers hebben gigantisch veel technische expertise en verkochten hun bijgebouwen ook op die manier. Tijdens verkoopsgesprekken ging er veel aandacht naar technische en praktische aspecten, waar de klanten niet meteen boodschap aan hadden. Ze beseften evenwel dat ze de consument vooral ook een droom dienden te verkopen.   

Bovendien uitte Ambo de wens om klanten in de nabije omgeving te bedienen en geen al te lange ritten te maken. Het was evenwel belangrijk om het juiste cliënteel aan te trekken. 

2

Onze aanpak

Na een eerste contact besloten we met de klant een strategische oefening op te zetten om duidelijk te bepalen waar de zaakvoerders in de toekomst naartoe wilden.

Samen zochten we naar de bestaansreden van Ambo. Door middel van een SWOT-analyse kwamen we al snel uit bij een aantal belangrijke uitdagingen waar het bedrijf voor stond. 

De rationele en zeer kwalitatieve aanpak van het bedrijf moest vertaald worden in een droom voor de klant. 

Ook gingen we op zoek naar een strategie om de juiste klanten (binnen het gewenste werkgebied) naar Ambo te brengen. Daarbij bekeken we ook de customer journey zodat we potentiële klanten efficiënter in contact konden brengen met Ambo. 

3

Het resultaat

Voor de communicatie vertrokken we vanuit de behoefte van de klant. Ambo heeft tal van realisaties die we konden gebruiken. Door verhalen te creëren rond de verschillende bijgebouwen slaagden we erin om de dromen van klanten te koppelen aan de kwalitatieve oplossingen van Ambo.  

De teksten en beelden op de website werden herwerkt zodat er meer emotie in het verhaal werd gebracht. 

Om de klantenflow te optimaliseren, werd een e-book ontwikkeld dat klanten gratis kunnen downloaden op de website. Na het downloaden wordt de droom van potentiële klanten verder gevoed dankzij de geautomatiseerde mailflow die volgt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat ons eens afspreken. Samen komen we er vast uit.

Nee, wij bijten niet. Enkel in onze projecten 😉