Vergroot het vertrouwen via een e-book

Het online publiceren van een e-book – ook wel white paper genaamd – is dé ideale manier om e-mailadressen te verzamelen van potentiële klanten. In ruil voor de nuttige en waardevolle informatie in je e-book vraag je het e-mailadres van je websitebezoeker.

Een e-book is in feite een uitgebreide versie van een blog. Je behandelt een specifiek onderwerp, een thema of een vraag meer diepgaand in een tiental bladzijden of meer.

Uiteraard selecteer je ook voor een e-book die onderwerpen die je klanten of potentiële klanten interesseren.

Waarom een e-book?

Vele websites trekken dagelijks tientallen tot honderden bezoekers. De kunst bestaat erin om de e-mailadressen van de bezoekers te bekomen.

Om mensen te overtuigen hun e-mailadres achter te laten, moet je in ruil iets waardevols aanbieden: een interessant e-book.

De enige voorwaarde voor een goed onderwerp van een e-book: het moet je klanten of je potentiële klanten daadwerkelijk helpen bij het oplossen van een concreet probleem of een vraagstuk. Schuw daarbij zeker geen controversiële thema’s, want deze boeien vaak het meest. Een goed e-book zet bovendien je expertise volop in de kijker.

Vervolgens stuur je gericht mailings aan mensen die je e-book hebben gedownload. Daarbij ken je hun interesses. De vervolgmails handelen over deze interesses en hebben als doel mensen gaandeweg warmer en warmer te maken voor jouw oplossingen totdat ze koopklaar zijn. Hiermee begeven we ons op het terrein van marketing automation, waar The Online Nut Company zich als fervent Hubspot partner fel in verdiept.

Resultaat? Veel hogere openingscijfers in vergelijking met een massamailing. Je ontvangt ook meer contactaanvragen omdat je doelgericht communiceert.

Een goed e-book zet bovendien je expertise volop in de kijker.

Online adverteren met een e-book

Je kan je e-book ook in de kijker plaatsen door ermee te adverteren in Google via Adwords of op sociale media. Vaak vormt een e-book voor nieuwe potentiële klanten een mooie kennismaking met je bedrijf.

Wil jij een e-book voor jouw bedrijf? Contacteer ons